Ljevaonica umjetnina Jurkić d.o.o.

O NAMA

LJEVAONICA UMJETNINA JURKIĆ

Ljevaonica umjetnina Jurkić d.o.o. prva je profesionalna umjetnička ljevaonica u BIH osnovana 2018. godine od strane akademskog kipara Ante Jurkića i njegovog sina Luke Jurkića. Ljevaonica se nalazi u rodnom mjestu kipara Jurkića, Donjoj Tramošnici , zamišljena kao obiteljski poslovni projekt i ostvarenje cjeloživotnog sna da u rodnom kraju pokrenu posao i daju svoj obol u privrednoj revitalizaciji Tramošnice.

U kratkom periodu svog rada ljevaonica Jurkić se dokazala imajući priliku raditi na brojnim projektima kako u Bosni i Hercegovini tako i u Republici Hrvatskoj te šire.  Sama ljevaonica se bavi lijevanjem umjetnina od bronce i aluminija u svim veličinama tehnikom izgubljenog voska ali isto tako i ljevanjem na pijesak te lijevanjem u drugim materijalima kao što su: poliiester, polimramor, beton, itd.

Uz usluge lijevanja, ljevaonica se bavi i restauracijom skulptura čiju kvalitetu jamči bogato iskustvo kipara Ante Jurkića stečeno radom i na brojnim restauratorsko-konzervatorskim projektima Republici Hrvatskoj.

Također ljevaonica se bavi i restauracijom skulptura pošto je kipar Jurkić stekao bogato iskustvo i na tom području uz kiparstvo radeći na brojnim restauratorsko konzervatorskim projektima.

USLUGE

jurkic-separator
Lijevanje umjetnina u bronci i aluminiju
Lijevanje u ostalim materijalima (polimramor,beton..)
Realizacija kompletnog projekta od modeliranja do lijevanja
Restauratorsko konzervatorski zahvati
Usluga korištenja ateljea i radnog prostora uz stručnu asistenciju